Білий дім заявив, що розглядає розширення дозволу Україні завдавати ударів по території Росії американською зброєю

Джон Кірбі

Дозвіл Силам оборони України бити озброєнням США по території Росії може бути розширено. Це залежатиме від ситуації на полі бою, заявив у понеділок, 3 червня, радник із комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі на брифінгу у Білому домі.

У той же час, посадовець підкреслив, що не варто очікувати, що таке рішення буде ухвалено найближчими днями, повідомляє кореспондентка Голос Америки.

"Я не буду випереджати рішення, які ще не ухвалені. З кожним кроком цієї війни, у міру її розвитку, ми збільшували нашу підтримку України. Подивимося, до чого все піде і що потрібно українцям", - сказав він.

Він додав, що у Вашингтоні розуміють заклики президента України Володимира Зеленського надати більше озброєння та більше можливостей для його використання, та пообіцяв, що діалог щодо цього буде продовжено.

"Ми і далі вестимемо ці розмови з українцями. Безумовно, будемо. А чи приведе це до додаткових змін у політиці, я не можу сказати зараз. Але ми не будемо відвертатися від потреб України. І ми надалі намагатимемося розвивати нашу підтримку, залежно від розвитку ситуації на полі бою", - підсумував Кірбі.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...