"Біси "руского міра" в рясах: Батюшка Московського патріархату паплюжить пам'ять загиблого "кіборга" і переслідує його родину. Мати звернулася по захист до Зеленського, той обіцяв допомогти

При цьому варто зазначити, що і наразі в УПЦ (МП) перебуває чимало священнослужителів, котрі залишаються на патріотичних позиціях, духовно окормляють захисників України.

До президента України Володимира Зеленського звернулася мати загиблого захисника Донецького аеропорту після того, як місцевий священик УПЦ МП спаплюжив пам'ять її сина. Про це жінка розповіла під час вшанування «кіборгів» на 5-ту річницю подій в ДАП, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Армія Inform".
Мати «кіборга» Дениса Поповича Надія розповіла, що в день народження бійця з чоловіком і внуками прийшла замовити службу за захисника Батьківщини. Однак почула не співчуття і благословення, а потік образ. Зокрема, назвав військовослужбовця «братовбивцею».
«Священик вигнав нас під паркан. Просто під дощ ... Я була готова під землю провалитися від сорому через цю людину перед дітьми», - сказала бідолашна жінка.
Священнослужителя не збентежив навіть той факт, що мати вбитого російськими зайдами бійця ЗСУ багато років співала в його церкві, не переймаючись протистоянням УПЦ (МП) та ПЦУ. Справедливо вважаючи, що головне - віра в Бога, а церква - тільки місце для духовної наснаги. Однак, побачивши, що для цього священика її сім'я стала ворогами через те, що син захищав Україну, жінка замовила панахиду в сусідньому селі в іншого священика.
Тим часом, цькування її сім'ї з боку представника МП триває вже півроку. Тепер вона хоче побудувати в рідному селі іншу церкву, куди могли б приходити сім'ї загиблих героїв.
Перебуваючи на жалобних заходах у Києві, Надія змогла переговорити із Зеленським і розповіла свою історію. Президент вислухав, записав її дані, і тепер жінка чекає допомоги від глави держави.
Загиблий «кіборг» Денис Попович - гранатометчик 40-ї бригади тактичної авіації зведеного загону ПС ЗСУ «Дика качка». 22 січня 2015 року обороняв опорний пункт «Зеніт», де і був убитий. У чоловіка залишилися двоє маленьких синів.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...