Біженці з України теж потраплять під роздачу? У Польщі відбувається хвиля масових звільнень

Кількість звільнених працівників у Польщі продовжує зростати. Про це пише газета Dziennik Gazeta Prawna. Експерти говорять про корекцію на ринку праці, яка може закінчитися не швидко. За даними видання, лише у серпні про майбутні звільнення своїх працівників повідомили 27 підприємств, на п'ять більше ніж у липні, передають Патріоти України.

«Загалом на кінець серпня такі декларації подав 161 підприємець, які хотіли припинити трудові відносини з 19,8 тис. осіб. Це найгірший результат з 2022 року», – пише видання.

Лідером масових скорочень робочої сили є місто Лодзь. У 2024 році на восьми підприємствах міста було звільнено 1360 працівників. Скорочення там очікуються і в 2025 році – фірма Beko Poland Manufacturing вже оголосила про плани зменшити наступного року свій штат на 1093 особи.

У Варшаві про скорочення персоналу цього року оголосили 39 компаній, внаслідок чого було ліквідовано 5,8 тис. робочих місць. Опитані виданням експерти вважають, що однією з головних причин масових скорочень у Польщі є рецесія у сусідній Німеччині, де готується банкрутство близько 20 тис. компаній.

Росіяни теж будуть дуже "вдячні": Путін вирішив провчити Токаєва за відмову від вступу Казахстану до БРІКС

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 12:30

Глава кремлівського режиму Володимир Путін знову продемонстрував свою мстивість, вирішивши «покарати» президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва за відмову від вступу його країни до БРІКС. Для цього він укотре використав важелі економічного впливу, що...

"У ЗСУ не вистачає...": Нардеп від "Слуги народу" прокоментував слова Залужного щодо мобілізації жінок

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 12:15

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Федієнко прокоментував слова ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо ймовірності мобілізації жінок у військо. Нардеп зазначив, що в Збройних силах України є багато посад, які потребують кваліфікова...