Бізнесмен Вадатурський знав, що є ціллю росіян і раз вже дивом уникав смерті, - ЗМІ

Власник і генеральний директор аграрного концерну "Нібулон" Олексій Вадатурський, якого з дружиною Раїсою 31 липня було вбито ракетою російської армії у власному будинку, знав, що є пріоритетною ціллю для окупантів. У середині липня він дивом уникнув потрапляння під удар, коли окупанти обстріляли Миколаївський університет. Про це пише французька газета Le Monde, передають Патріоти України.

Журналісти брали інтерв'ю у Вадатурського 16 липня та отримали цю інформацію з перших вуст. Бізнесмен володів даними, що на нього полювали. "За день до нашої зустрічі він ледве уникнув ракетного удару по Миколаївському університету, проїжджаючи до Бессарабії. Помітно приголомшений, він, однак, готувався повертатися до Миколаєва. Він просив нас не згадувати його візит. Він знав, що є пріоритетною ціллю", – розповів журналіст Le Monde.

Володіючи аграрним гігантом, Вадатурський брав участь у розробці способів безпечного вивезення українського зерна, яке окупанти вже не раз намагалися зірвати. У серпні він планував поїздку до Туреччини, щоб обговорити експорт зерна з чорноморських портів за умов військової агресії Росії.

Нагадаємо, раніше багато знайомих Вадатурського вказали на навмисне його вбивство окупантами. З такою самою тезою виступили і в Офісі президента України: по будинку бізнесмена били спеціально. Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що цілеспрямоване вбивство є однією із версій слідства.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...