Blackjack: Польща презентувала новий БПЛА (фото)

RQ-21A «Blackjack» прийнятих на озброєння Сил спеціальних операцій (ССО) Польщі.

На міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2020 у Кельце (Польща), відбулася презентація БПЛА RQ-21A «Blackjack», передають Патріоти України з посиланням на польське видання ZBIAM.

RQ-21A «Blackjack» прийнятих на озброєння Сил спеціальних операцій (ССО) Польщі.

Контракт на поставку Збройним силам Польщі в рамках програми «Іноземні військові продажі» (FMS) одного комплекту RQ-21A «Blackjack» Міноборони США уклало з компанією Insitu (підрозділ Boeing) в березні 2018 року.

Поставка повинна була завершитися до липня 2018 року. У серпні 2018 року з компанією був підписаний контракт на поставку одного додаткового RQ-21A з терміном поставки до червня 2019 року.

БПЛА RQ-21A «Blackjack» на виставці MSPO-2020. Вересень 2020.

Хоча проєкт реалізується в рамках програми FMS, велика частина коштів надійшла за програмою американської військової допомоги.

У складі ССО Польщі RQ-21A «Blackjack» доповнює можливості БПЛА «Scan Eagle» компанії Boeing. Польща є одним з перших експортних покупців системи RQ-21A. У список покупців також входять Збройні сили США, Нідерландів та Канади. Запит про постачання БПЛА також направляли ЗС ОАЕ.

Для довідки: RQ-21A «Blackjack» представляє собою тактичний БПЛА довжиною 2,5 м і розмахом крила 4,9 м.

БПЛА «Blackjack».

Максимальна злітна маса – 61 кг, власна маса – 36 кг, максимальна корисне навантаження – 17 кг, тривалість польоту – до 16 год, максимальна швидкість – 90 вузлів, крейсерська швидкість – 60 вузлів, практична стеля – 5900 м. Дальність застосування БПЛА – 50 морських миль.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...