Благання про допомогу до Зеленського: Український політв'язень Клих оголосив голодування

Український політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування. Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур у Facebook, зазначають Патріоти України.

Голодування Клиха правозахисниця назвала благанням про допомогу, адресованого новому президенту України Володимиру Зеленському. Клих розповів телефоном матері, що терпіти холод у камері, погану їжу та безнадію більше не здатен. Він просить втрутитися президента України.

Нагадаємо, 19 травня 2016 року суд присяжних у Росії визнав Станіслава Клиха винним у тому, що він нібито брав участь у Чеченській війні на боці бойовиків, українця було засуджено до 20 років позбавлення волі. Клих відбуває покарання в Челябінській області. Раніше стало відомо, що Клиха в грудні 2018 року хотіли направити до туберкульозної лікарні для ”проведення планового обстеження і визначення подальшої тактики лікування”.

"Просто вже неможливо терпіти: ні холод у камері, ні кепську їжу, від якої постійно нудить, а головне забуття", - пояснила вона.

Політв'язень Клих оголосив голодування

РБК-Україна писало, що український політв'язень в Росії Станіслав Клих у лютому був переведений в Челябінськ на планове лікування. Клих знаходиться на плановому лікуванні в ЛВУ-3 (лікувально-виправній установі, - ред.) в Челябінську.

Раніше мати утримуваного в Російській Федерації політв’язня Станіслава Клиха повідомила, що стан здоров’я її сина погіршується, а ніякої необхідної медичної допомоги він не отримує.

Зазначимо, у 2016 році українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і у 1994-1995 роках воювали у складі бандформувань у Чечні. Водночас Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...