​Благополучно пережити фактор Саакашвілі: У Грузії зробили заяву щодо стратегічного партнерства з Україною

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані зробив заяву щодо стратегічного партнерства з Україною після призначення колишнього грузинського президента Михайла Саакашвілі в Нацраду з реформ в Україні. Залкаліані також розповів, коли повернуть посла в Київ, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство Грузія Online.

За словами Залкаліані, Грузія не планує переглядати стратегічне партнерство з Україною через призначення Саакашвілі. Однак, як наголосив глава грузинського МЗС, це призначення створило деякі проблеми, які необхідно серйозно обговорити з послом.
«У нас багато схожих проблем, таких як окупація територій нашої країни, європейська та євроатлантична інтеграція, спільні позиції в рамках ГУАМ - це переглядатися не буде», - заявив він.
Також Залкаліані повідомив, що процес повернення посла в Україну не затягнеться в часі.
Як повідомлялось, Грузія висунула Україні умову нормалізації відносин.
Раніше президент Грузії Саломе Зурабішвілі назвала нормальною реакцію Тбілісі на призначення Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ в Україні.
У той же час президент Володимир Зеленський назвав помилкою відкликання грузинського посла, виключивши дзеркальні кроки з боку України. Він також очікує результати від Саакашвілі в найближчі місяці.
Нагадаємо, 7 травня президент України Володимир Зеленський Саакашвілі призначив головою Виконавчого комітету Національної ради з питань реформ. До цього передбачалося, що він стане віце-прем'єром з питань реформ в уряді Дениса Шмигаля.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...