"Блеск и нищета" одних та інших "слуг народу": Поки міністри скаржаться на свої "жебрацькі" зарплати у кілька десятків тисяч гривень, оновлений ЦВК без зайвої реклами купує представницький Lexus

Цікаво, які кошти обіцяли теперішнім урядовцям разом з міністерськими портфелями, якщо зараз вони скаржаться на зарплатню у 30 тисяч гривень? Чи треба було ходити у міністри, щоб за пару місяців шантажувати своєю відставкою?

Все змішалось у владних коридорах ЗеКоманди, зазначають Патріоти України. Поки міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет говорить про те, що міністри і їх заступники хочуть підвищення зарплат, Центральна виборча комісія купує автомобілі класу люкс.
«Я вам так могу сказать — на самом деле, сейчас среди министров и заместителей министров много разговоров идет о том, что они просят большую зарплату, официальную зарплату, конечно, потому что на самом деле многие из них пришли из частного сектора. Они видят, что в частном секторе они могли бы получать там, я не знаю, в 10-20 раз больше, чем сейчас. И им действительно сложно поддерживать свои семьи», — сказав Дубілет в інтерв'ю телеканалу НАШ.
Він зазначив, що не всі міністри мають фінансову подушку і є люди, яких потрібно залучити в держсектор, але вони не підуть на такі низькі зарплати.
«Повысить им зарплату также невозможно, поскольку на уровне минимальных зарплат это будет выглядеть плохо», — додав Дубілет.
Дубілет розповів і про свої доходи. За його словами, він витрачає приблизно $ 3-5 тисяч в місяць, з яких 2,5 тисячі йде на оренду квартири. За його словами, його зараз «кормит Монобанк», який росте «безумными темпами».
Варто відзначити, що буквально кілька днів тому ЦВК уклала договір на покупку люксового автомобіля Lexus. На це звернув увагу Олексій Тамразов.
«Президент получает зарплату — 29 тыс. грн, а центральная избирательная комиссия, на прошлой неделе приобрела себе Lexus. Относительно недорогую для этой марки модель — ES 250 за 1,1 млн грн. Мне кажется, что Lexus для госучреждений, еще ко времени», — написав журналіст.
Відзначимо, що згідно з даними тендера, ЦВК поспішала купити автомобіль за кошти держбюджету шляхом внесення змін до річного плану закупівель 2019 року. Документи підписали 10 грудня, а 15 вже автомобіль повинен був бути поставлений чиновникам виборчої комісії.
З боку ЦВК документи підписав Віталій Плукар, який обраний за квотою «Слуги народу».

Нагадаємо, 11 грудня міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його не влаштовує зарплата і він не виключає перехід на іншу роботу.

"Останній місяць ми домовилися про надбавки. І багато з міністрів їх отримали. У мене вже приблизно 29 тисяч гривень. Якщо зарплата не підвищиться хоча б до 80 тисяч – надовго мене не вистачить", - сказав він.

Президент Володимир Зеленський протягом всього часу своєї каденції отримує заробітну платню у розмірі 28 тисяч гривень на місяць до вирахування податків.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов опублікував дані про нарахування йому заробітної плати від міністерства 93 122 грн за три місяці.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...