Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти України. Відповідну заяву Блінкен зробив у пʼятницю, 19 квітня, під час пресконференції після зустрічі міністрів закордонних справ G7. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Зокрема, Китай ділиться із РФ верстатами, напівпровідниками та іншими товарами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити оборонно-промислову базу.

За словами дипломата, Вашингтон чітко дав зрозуміти Пекіну та іншим країнам, що вони не повинні допомагати Росії у її агресивній війні. Такі дії Китаю підживлюють "найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни", зазначив Блінкен.

"Китай не може мати обидва варіанти. Він не може собі цього дозволити. Ви хочете мати позитивні, дружні відносини з країнами Європи, і в той же час ви створюєте найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни", – сказав він.

Занепокоєння держсекретаря Штатів підтримала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. "Якщо Китай відкрито прагне до ще тіснішого партнерства з Росією, яка веде незаконну війну проти України, ми не можемо цього прийняти", – зазначила міністерка.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...