Блінкен заявив, що на саміті G7 обговорять можливість припинення війни в Україні дипломатичним шляхом

На наступному саміті G7 буде обговорено можливість дипломатичного вирішення конфлікту в Україні. Також країни "Великої сімки" обговорять "підготовку до ситуації", якщо дипломатичного шляху не буде. Про це на пресконференції перед самітом заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. Саміт G7 має відбутися 26-28 червня в Німеччині, передають Патріоти України.

"Наслідки російської агресії проти України обговорюватимуться в наступні дні, зокрема, питання про те, чи можливий пошук дипломатичного рішення, а також підготовка до ситуації, якщо такої можливості не буде", – сказав він.

За його словами, світ сьогодні зіткнувся із комбінацією глобальних викликів, серед яких: наслідки COVID-19, зміна клімату та конфлікт в Україні. Саме це, зазначає Блінкен, призвело до проблем із продовольством та кризою безпеки у світі. Як відомо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну з метою окупації території і повалення української влади. Однак український народ дав гідну відсіч, зламавши початкові плани ворога.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...