Блінкен заявив, що Україна сама вирішуватиме, чи переносити бойові дії на територію РФ

Україна самостійно ухвалює рішення, як воювати з російськими окупантами. Це стосується питань можливого перенесення бойових дій на територію країни-агресора. Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен в ефірі телеканалу CNBC, передають Патріоти України.

Він наголосив, що американська сторона зосереджена зараз виключно на тому, щоб надати Україні всю необхідну допомогу для того, щоб прогнати окупаційну армію РФ.

"Чи мають українці виходити за межі своїх кордонів? Моя точка зору полягає в тому, що їм життєво важливо робити все необхідне для того, щоб захиститися від агресії Росії. Тому вибір тактики в цій ситуації – це власне рішення українців", – заявив Блінкен.

Зазначимо, крім воєнної допомоги США вирішили передавати Україні більше своїх розвідувальних даних, які допоможуть ефективніше протистояти російським окупантам.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...