"Бліцкриг провалився": Генерал назвав стратегічну помилку РФ у війні проти України

Генерал-лейтенант у відставці, екс-заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко назвав стратегічну помилку Росії. Путін та його посіпаки помилково вважали, що зможуть захопити нашу країну за тиждень, тому не продумали питання логістики. Про це генерал розповів в інтерв'ю "Обозревателю", передають Патріоти України.

Романенко прокоментував заяву розвідки Великобританії щодо втрати наступального імпульсу. РФ дійсно втратила таку можливість, проте радіти ще зарано.

"Наше наступне завдання в оборонній операції – зупинити противника на всій лінії фронту. Це дуже важливо. Якби це вдалося зробити, перевести їх в оборону по всьому фронті, тоді можна було б говорити про закінчення поточного етапу", - розповів генерал.

За словами Романенка, нині США, можливо, вже готові надати нам ракети HIMARS. Якщо ми отримаємо ракети дальністю 300 кілометрів, ЗСУ зможуть ще ефективніше бити по складах окупантів. Це має стратегічне значення.

"Одна з головних причин, чому ворог програв першу стратегічну наступальну операцію – помилки в управлінні та логістиці. Було багато угруповань від армій, які заходили в Україну, і всіма керував генеральний штаб у Москві. Це неправильно. Це як битися розчепіреними пальцями.

Проблеми з логістикою були пов'язані з тим, що цим угрупованням було видано боєприпаси, пальне та інше, щоб ті за тиждень закінчили вирішення всіх питань. Але оскільки бліцкриг зірвався і провалився, подальше забезпечення – пальним, продовольством, боєприпасами – не здійснювалося. Логістика була незадовільною", - розповів генерал.

Романенко зазначив, що проблеми РФ з логістикою допомогли нашим військовим. ЗСУ змусили окупантів вийти з наших північних областей. Після цього противнику довелося перегрупуватися і зайти зі сходу і півдня.

"Тепер нашими високоточними HIMARS ми порушуємо систему управління ворога та логістичне забезпечення. На початку повномасштабної війни росіяни самі погано працювали у цих напрямах, але зробили висновки та роботу над помилками. Зате тепер ми вже завдаємо ударів по пунктах управління і по складах", - підкреслив Романенко.

За словами генерала, ми обрали тактику зниження бойового потенціалу ворога. Наші військові знищують склади окупантів, підривають їхню логістику та вирівнюють перевагу противника.

"З надходженням техніки": Знищення Кримського мосту є цілком реальним, - Риженко

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:22

Капітан 1-го рангу запасу ВМС ЗСУ, стратегічний експерт компанії "Соната", заступник начальника штабу ВМС ЗСУ у 2004-2020 роках Андрій Риженко зазначив, що знищення або пошкодження Кримського мосту позбавить угруповання РФ логістики у Криму. Про це він...

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...