Бліцкриг у Криму та на сході: ЗСУ готують окупантам "великий вибух", - західні ЗМІ

Основу українського контрнаступу складуть бойові підрозділи з танками Challenger 2, M1 Abrams і Leopard 2, а також з бронетранспортерами Stryker, Bradley і новими артсистемами. Україна може домогтися успіху і зосередити зусилля на остаточному поверненні Криму, підкреслив у коментарі The Sun колишній командувач військами США в Європі, генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України.

Він не виключає, що контрнаступ ЗСУ на півострів буде зосереджено на його ізоляції шляхом відділення сухопутного мосту від частково контрольованих Росією територій на півдні України.

"Завдання - зруйнувати цей міст і збільшити кількість високоточної зброї, щоб вразити цілі і зробити півострів недоступним для ЗС РФ", — пояснив співрозмовник.

На його думку, на росіян в Криму очікують удари по авіабазах, Чорноморському флоту, логістичним і командним центрам. ЗСУ також виберуть кілька місць для проведення атак на вузькому фронті шириною в кілька миль і прориву через укріплені лінії фронту, використовуючи танки, мотопіхоту, інженерів і артилерію.

Своєю чергою бригадний генерал британської армії у відставці Бен Баррі говорить про майбутню атаку як про "великий вибух", щоб спробувати вийти з глухого кута, особливо навколо Бахмута.

"ЗСУ зможуть вбити кожного російського солдата в радіусі 200 миль від Бахмута, але це не змінить стратегічну ситуацію", — додав військовий.

Разом з тим британський полковник Хеміш де Бреттон-Гордон порівняв можливий удар ЗСУ з операцією "Буря в пустелі". Українські сили, за його оцінками, зайдуть на 200 миль в тил російської лінії оборони бліцкригом.

Він також нагадав, що міжнародній коаліції в Іраку на танках М1 Abrams вдалося прорвати за лічені години "лінію Саддама" — оборонні укріплення на іраксько-кувейтському кордоні з піску і бетону.

При цьому британський офіцер упевнений, що для проведення бліцкригу важливо забезпечити належний рівень логістики до тих пір, поки він не просунеться досить далеко в тил ЗС РФ

"Українці дуже хитрі. Мене вразило, як вони діють. Ми мало чого можемо їх навчити. Очевидно, ми навчили їх користуватися нашими танками і артилерією, але з точки зору навчання генералів вони дуже вражають. Тепер у них є танки і артилерія для ближнього бою. Я впевнений, що вони досягнуть успіху", — додав він.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...