Блогерці з Одеси, яка підтримує окупантів, "світить" до 12 років тюрми

До 12 років ув’язнення загрожує прокремлівській блогерці з Одеси Юлії Лозановій, більш відомій під псевдонімом Юлія Вітязєва, яка втекла до Москви та підтримує окупантів, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Служба безпеки України, ще у 2015 році вона переїхала з Одеси до Москви, де розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні, антиукраїнські дописи, а також виправдовувати дії окупантів.

Зокрема, після початку повномасштабного вторгнення Росії до України блогерка публічно підтримувала збройну агресію РФ. "Саме вона 6 червня 2023 року однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС. Для цього московська блогерка опублікувала відповідні дописи на власному Телеграм-каналі, який нараховує майже 100 тис. підписників", - розповіли в СБУ.

Крім того, за даними правоохоронців, Вітязєва регулярно поширює до антиукраїнський контент в ефірах російського каналу "Соловьев.live" і займається збором грошей для потреб окупаційних угруповань РФ. Слідчі повідомили блогерці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст.111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

За цими статтями Вітязєвій загрожує до 12 років тюрми. Водночас, в Офісі генпрокурора, уточнили, що підозрювана є співзасновницею одного із найбільших пропагандистських Telegram-каналів в РФ, ймовірно, маючи на увазі "Соловьев.live".

Крім того, блогерка систематично публічно виступає на російських пропагандистських каналах, де заперечує окупацію України та прославляє владу РФ.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...