"Блогери", "активісти" й попадя: СБУ затримала проросійських агітаторів, які діяли в різних регіонах України

СБУ в різних регіонах України затримала чергову партію проросійських агітаторів, які виправдовували агресію РФ та закликали до захоплення Києва. Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Як зазначається, СБУ затримали в Києві, на Житомирщині, на Запоріжжі та у Черкасах проросійських агітаторів, які виправдовували повномасштабне вторгнення та закликали до захоплення Києва.

У Києві припинили діяльність блогера, який публічно принижував гідність однієї з національних спільнот та заперечував збройну агресію РФ проти України. Для цього підозрюваний записував провокативні стріми на території історико-меморіального заповідника “Бабин Яр”, а потім викладав їх на власних сторінках у Facebook, Instagram та Youtube.

Водночас на Житомирщині викрили активістів місцевого осередку фейкового народовладдя. Ними виявились двоє місцевих мешканців, які нав’язували людям кремлівські наративи про війну в Україні.

“Наприклад, збройну агресію рф вони називали “громадянським конфліктом” у нашій державі. Для поширення ворожої пропаганди фігуранти проводили в будівлі бібліотеки так звані “семінари”, а потім викладали відповідне відео у соцмережах”, - розповіли в СБУ.

На Запоріжжі правоохоронці викрили дружину настоятеля місцевого храму УПЦ (МП), яка у власному телеграм-каналі героїзувала російських окупантів та виправдовувала їхні злочини в Маріуполі.

Своєю чергою у Черкасах отримала вирок місцева агітаторка, яка також закликала до насильницького захоплення державної влади та військового перевороту в Україні. “За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності”, - підкреслили в СБУ.

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали:

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 8:00

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики) л...