Блокада кордону триває: Польські фермери повністю перекрили рух вантажівок на чотирьох напрямках

Польські протестувальники повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі за напрямами пунктів пропуску "Шегині", "Ягодин", "Угринів" та "Устилуг". Про це повідомив кореспондентові "Укрінформу" речник Держприкордонслужби Андрій Демченку, передають Патріоти України.

"Станом на сьогодні блокування здійснюється на 5 пунктах пропуску. Нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску «Шегині», «Ягодин», «Угринів» та «Устилуг»", - сказав він.

Також польські фермери пропускають по напряму ПП «Ягодин» і «Шегині» вкрай малу кількість автівок із Польщі в Україну – за минулу добу це 50 та 30 відповідно, поінформував Демченко.

За його словами, станом на ранок вівторка на цих 5 напрямках у чергах на території Польщі загалом знаходяться 1500 вантажівок, найбільше навпроти пункту пропуску «Ягодин».

Речник нагадав, що в ніч на 9 березня польські фермери припинили блокування в напрямку пункту пропуску «Корчова-Краківець», однак це, швидше за все, тимчасово, адже відповідно до наявної інформації від польської сторони – з 13 березня польські фермери планують поновити протест. Черга на цьому напрямку станом на ранок близько 500 вантажівок.

Читайте також: Україна закликала Польщу забезпечити безперешкодний рух автобусів через кордон

Легкові авто й автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується, додав Демченко.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...