Блокада перевізниками українського кордону: ЄС визначився, на чиєму він боці

Польскі перевізники, які на початку листопада розпочали блокаду пропускних пунктів на кордоні та затримували український вантажний транспорт, серед іншого вимогали повернення нашим перевізникам дозволів на діяльність та посилення правил для іноземних перевізників, передають Патріоти України.

Це, власно, було питання не до України, а для Євросоюзу. Вимоги щодо скасування транспортного безвізу для України підтримують не лише Польща, але й Словаччина та Угорщина. Втім, як пише LIGA, на зустрічі транспортної ради Єврокомісії це не отримало підтримки.

Так, словацький міністр Йозеф Раз після зустрічі розповів, що Польща запропонувала переглянути угоду з Україною та повернути дозвільну систему, яка обмежувала доступ українських вантажівок в ЄС до літа 2022 року. Втім, за його словами, «були держави, які висловилися проти, наголосивши на тому, що солідарність з Україною має бути сильною та однозначною».

Більш того, представникам Польщі, Словаччині та Угорщині нагадали, що вони перебували в аналогічному становищі після приєднання до Євросоюзу.

«Як зазначила Європейська комісія, у часи, коли Словаччина приєднувалася до Євросоюзу, німецькі перевізники та старі країни-члени так само відповідали словацьким перевізникам», — сказав міністр та додав, що у березні наступного року відбудеться обговорення продовження «транспортного безвізу» після 30 червня 2024 року. «Зараз є висновок Єврокомісії, і з цим важко буде щось зробити», — додав він.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...