Блокада Туреччиною вступу Фінляндії та Швеції до НАТО: Ердоган назвав умову Анкари

Туреччина, яка блокує вступ Фінляндії та Швеції до НАТО, вважає, що Гельсінкі і Стокгольм приховують у своїх країнах учасників робочої партії Курдистану (РКК) і прихильників Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби держперевороту у 2016 році, передають Патріоти України.

Крім того, шведи повинні зняти ембарго на постачання зброї, яке було накладено після початку вторгнення турецьких сил до Сирії у 2019 році. Турецька держава очікує на вирішення цих питань.

Як повідомляє Європейська правда, про це заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган під час телефонних розмов з лідерами Швеції, Фінляндії, а також з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу. Ердоган вирішив поговорити з фінською і шведською сторонами, щоб обговорити розбіжності з питання організацій, які Анкара вважає терористичними.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...