Блокуванню Telegram в Україні бути? У "Слузі народу" прокоментували

Українська влада має технічну можливість заблокувати популярний месенджер Telegram, але наразі цього не планує робити. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від "СН" Микита Потураєв, передають Патріоти України.

"Ресурсів немає на регуляцію. І не буде. І можливості немає і не буде, бо це не в нашій юрисдикції. Це стосується будь-яких соцмереж. Що буде, якщо ми ніяк не будемо звертати уваги на ці загрози – не буде України. Тому що ні про яку інформаційну гігієну ми говорити не можемо", - зазначив нардеп.

На запитання журналіста, якщо немає ресурсу і можливості, то як тоді ми можемо реагувати, Потуряєв лаконічно відповів: "Відключати", як зробили із "Вконтакте" і "Одноклассниками", наголосивши, що є така "технічна можливість".

"Це проблема (Telegram дуже активно використовують усі органи держвлади - ред.), яка буде дорого всім коштувати, і тим хто цим користується, в першу чергу. Всі заплатять свою ціну. Ціна буде високою, і дай боже, щоб у нас вистачило, чим розрахуватися за ці помилки. Бо це все помилки. Коли у тебе 80% населення користується немодерованою соцмережею, причому принципово немодерованою, керівництво якої не вступає в комунікацією з твоєю державою, по якій достатньо доказів, що вона залишається афілійованою з Росією, під впливом російських спецслужб, це велика помилка, яка, повторю, буде дорого коштувати", - додав він.

Потураєв рекомендує написати законопроєкт, "суть якому буде в тому, що або мережі чи платформи встановлюють діалог з українською державою, або держава їх просто закриває".

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...

"Не будуть підтримувати всю лінію боєзіткнення": Експерт розповів про перші цілі для українських F-16

середа, 7 серпень 2024, 6:22

Літаки F-16, які напередодні отримала Україна від союзників, будуть допомагати засобам ППО знищувати ворожі ракети, повідомив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України. "Але не всю номенклатуру. У тій кільк...