Bloomberg назвало цілі Путіна після можливого вторгнення в Україну. Під загрозою - чотири міста

США повідомили своїм союзникам, що потенційне вторгнення Росії в Україну може призвести до спроби атакувати Київ, Харків, Одесу та Херсон, повідомляє Bloomberg із посиланням на три джерела. Співрозмовники агентства не надали подробиць розвідданих, але підкріплені відповідними розрахунками, передають Патріоти України.

Офіційні особи заявили, що думка США частково сформована докладним розумінням типів російських сил і засобів, які нині перебувають поблизу України, а також того, як вони можуть бути готові діяти з різних місць.

Вони не уточнили, що може включати потенційна атака, і не прокоментували кінцеву мету президента Росії Володимира Путіна. Однак одне джерело сказало, що оцінки США припускають, що будь-яке великомасштабне вторгнення може бути підкріплене підтримкою з повітря та кіберзлочинами.

Масовані атаки можуть привезти до величезних жертв серед цивільного населення, зазначає агентство. Атаки на деякі з торговельних артерій України матимуть серйозні економічні наслідки. До 70% експорту та імпорту України здійснюється морським шляхом, а порти Одеської області обробляють три чверті цього обсягу.

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...

"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...