Ближче до НАТО - перша жінка-командувач у Збройних силах України. Хто вона

У Міністерстві оборони України тривають перестановки . Міністр оборони Андрій Таран визначився з кандидатом на пост командувача Медичними силами ЗСУ. Вперше в історії України командувачем стала жінка – полковник медслужби, головний інспектор Головної інспекції Міноборони Тетяна Остащенко. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, передають Патріоти України.

Прес-служба Міноборони зробила акцент на тому, що віддати один з командних посад жінці – це рух до побудови Збройних сил України нового зразка.

"Завдяки реформуванню армії відповідно до принципів і підходів НАТО жінки зараз мають можливість проходити військову службу на рівних засадах з чоловіками", – сказав Таран.

Що відомо про нового командира

Тетяні Остащенко 46 років. Вона народилася в 1974 році у Львові в родині військовослужбовця і продовжила сімейну династію військових. Спочатку майбутній командир закінчила фармацевтичний факультет Львівського Державного медінституту, а в 1998 році – Українську військово-медичну академію.

Кар'єра командувача Медичними силами ЗСУ склалася так:

  • начальник аптеки військової частини;
  • офіцер військово-медичного управління Західного оперативного командування;
  • начальник відділу медпостачання Центрального військово-медичного управління ЗСУ;
  • начальник відділу Військово-медичного департаменту Міноборони України;
  • начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗСУ України;
  • начальник управління медпостачання Головного військово-медичного управління;
  • головний інспектор Головної інспекції Міноборони України.

Отримала оперативно-тактичний рівень військової освіти в 2020 році, а також пройшла підготовку на ряді курсів армій держав-НАТО. У Кранфільдському університеті (Велика Британія) закінчила курси реформування сектору оборони і безпеки, а також стратегічного лідерства для керівного складу.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...