Ближче неможливо? Селезньов пояснив, чому фортифікації на Харківщині звели аж за 8-10 км від кордону.


У Харківській області першу лінію фортифікацій збудували на відстані 8-10 кілометрів від кордону з Росією, бо ближче зробити це неможливо. Наша будівельна техніка знищувалася б армією РФ.

Про це OBOZ.Talk розповів військовий експерт Владислав Селезньов. Окрім того, польові інженерні лінії оборони навряд чи можуть бути максимально ефективними у той час, коли ворог знищує їх керованими авіаційними бомбами.

"З урахуванням того, що я за військовою освітою військовий інженер-будівельник і трохи розуміюся на питаннях створення інженерних і фортифікаційних споруд, скажу таке. Чому наша перша лінія оборони розміщена за 8-10 кілометрів від лінії держкордону між Україною й Росією? Ближче неможливо", – заявив Селезньов.

Ближче працюють міномети, артилерія, буквально нишпорять ДРГ, ворожі дрони, а значить, будівельна техніка, яка працюватиме безпосередньо на лінії держкордону, знищуватиметься ворожими силами й засобами

"Десять кілометрів – це мінімально можлива дистанція від лінії держкордону", – наголосив експерт. Саме на цій відстані наші військові і створювали окопи й загородження.

Щодо рівня готовності, то приблизно три-чотири тижні тому президент Володимир Зеленський говорив, що фортифікації збудовані на 95–98%.

"Але ми повинні розуміти таке. Нинішні польові інженерні фортифікації навряд чи зможуть бути максимально ефективними в той самий час, коли ворог активно застосовує керовані авіаційні бомби", – звернув увагу Селезньов.

Противник застосовує сотні КАБ на добу. Сподіватися, що польові фортифікації можуть витримувати пряме влучання таких бомб, не варто. Тому захисникам України необхідні додаткові засоби ППО.

14 травня Зеленський під час спілкування з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявляв: щоб захист Харкова й області був надійнішим, потрібно більше Patriot. "Це надзвичайно актуальне й дуже важливе питання. Адже саме ресурсні можливості нашої системи протиповітряної оборони будуть тримати якнайдалі ворожі літаки від наших кордонів", – зазначив Селезньов.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...