Близько 400 осіб: У Куп’янську виявлено списки колаборантів, які виконували функції окупаційної влади

У деокупованому Куп’янську виявлено списки колаборантів, які виконували організаційно–розпорядчі функції окупаційної влади. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, процес виявлення колаборантів на деокупованій території Харківщини триває. "На сьогоднішній день цей процес триває. Ми виявили лише в окремих містах таких, як, зокрема Куп’янск, списки осіб, які виконували організаційно-розпорядчі функції окупаційної влади. Там було близько 400 прізвищ. Частина з них мала втекти з окупантами, частина з них вже потрапила до правоохоронців, і цей процес триває. Незалежно від поточного місця знаходження цих осіб, українське правосуддя досягне своєї мети", - акцентував Єнін.

Він додав, що також встановлена низка колишніх співробітників поліції, які співпрацювали з ворогом під час тимчасової окупації Харківщини та причетні до знущання над місцевим населенням. "Нами установлена ціла низка колишніх співробітників поліції, які стали бік ворога, співпрацювали і мабуть вирішили стати, в буквальному сенсі цього слова "каліфами на час". Я був, наприклад в тій самій Козачій Лопані, там де керівником так званої "поліцейської дільниці" став працівник поліції метрополітену, заступником він вирішив призначити свого батька і вони по повній, безумовно, відривалися на своїх односельчанах. Все це буде встановлювати слідство, і хочу зазначити, що місцеве населення досить активно дає покази на колаборантів", - підкреслив Єнін.

ВАКС конфіскував багатомільйонні активи експрезидента Мотор Січі Богуслаєва, арештованого за держзраду

четвер, 18 квітень 2024, 14:30

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів колишнього президента заводу Мотор Січ В'ячеслава Богуслаєва та гендиректора російської компанії Борисфен Петра Кононенка. Про це пові...

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...