Близько 8500 кв км: У Міноборони уточнили дані по звільнених територіях Харківщини

Сили оборони України вже звільнили у Харківській області близько 8 тис. 500 квадратних кілометрів території. Про це заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

"Вчора обіцяла вам уточнені дані по звільнених на Харківщині територіях. Дуже важливо їх сприймати у загальному контексті війни, а не окремо. В нас 2 500 км лінія фронту. З них 1 300 км - активні бойові дії. Ми ведемо оборонну операцію, в рамках якої вдається реалізувати і наступальні дії", - наголосила Маляр.

"Так, ми давно чекали цього успіху, але нам ще воювати і воювати. До повної перемоги нам звільняти ще дуже багато наших людей і наших земель. Нам потрібно ще чимало часу, сил і терпіння", - зазначила заступник міністра.

Вона уточнила, що стосовно звільнених територій на Харківщині - цифри постійно уточнюються, бо процес у динаміці.

"Крім того, звільнені території ще потребують проведення додаткових заходів безпеки та стабілізації для того, щоб там можна було безпечно проживати. Тому, офіційні повідомлення з цифрами звільнених населених пунктів надаються з свідомим запізненням і можуть враховувати чи не враховувати проведені стабілізаційні заходи, а отже - різнитись", - наголосила Маляр.

Тож, за її словами, з 6 вересня на Харківщині звільнено:

- близько 8 500 кв. км.

- близько 388 населених пунктів

- близько 150 тисяч людей.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...