"Близькосхідна Швейцарія" знову палає: У Бейруті вбили шістьох людей та поранили ще три десятки (фото, відео)

У суботу, 14 жовтня, на вулиці столиці Лівану Бейрута вийшли сотні людей на мітинг. Вони протестували проти дій судді Тарека Бітара у справі щодо торішнього масштабного вибуху селітри в порту. Водночас на вулиці також вийшли невідомі, які були проти протесту – й почали стріляти в людей. Загинули щонайменше шість осіб, ще три десятки були поранені. Мітингувальники впевнені, що суддя Тарек Бітар – упереджений, тому вимагали усунути його від розгляду справи. Натомість по мирних протестувальниках невідомі відкрили вогонь – з гранатометів, автоматів, також працювали снайпери. Про це повідомляє Al Jazeera, передають Патріоти України.

Армія Лівану попрохала громадян призупинити мітинг та покинути район стрілянини. А прем'єр-міністр країни Наджиб Мікаті закликав людей до спокою.

У своїй заяві президент Лівану Мішель Аун назвав події в Бейруті неприйнятними. Глава держави закликав громадян дотримуватися принципів верховенства закону.

За попередньою інформацією, українців серед убитих та постраждалих немає. "Стежимо за ситуацією в Бейруті. Громадян України серед постраждалих наразі немає.

Українське посольство відкрило цілодобову "гарячу лінію" для надання допомоги українцям: +961 5921 668", - зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...