БНР бути? "РДК" і "Свобода России" заявили про звільнення двох населених пунктів на Бєлгородщині

"РДК" і "Свобода России" заявили про звільнення двох населених пунктів на Бєлгородщині

"Русский добровольческий корпус" і легіон "Свобода Росії" заявили про звільнення населених пунктів Козинка і Гора-Подол у Бєлгородській області. Вони додали, що зайшли в російський Грайворон і закликали жителів прикордонних російських регіонів залишатись вдома і "не чинити опір".

Про це повідомляє легіон "Свобода Росії", "Русский добровольческий корпус", російські місцеві телеграм-канали, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

Зранку 22 травня бійці "русского добровольческого корпуса" повідомили, що перебувають на території Росії.

Зокрема, вони опублікували відео на фоні дорожних знаків про початок населених пунктів Любимовка (Брянська область), Безлюдовка (Бєлгородщина), Чуровичи (Брянська область).

Тим часом легіон "Свобода Росії", який воює на боці України, записав відеозвернення із закликом до росіян боротися за вільну від Путіна Росію.

Потім легіон опублікував звернення до жителів прикордонних російських регіонів: "Залишайтеся вдома, не чиніть опір і не бійтеся: ми вам не вороги. На відміну від путінських зомбі, ми не чіпаємо цивільних і не використовуємо їх у своїх цілях".

Російські ресурси поширили відео і повідомили про знищення прикордонного пункту "Грайворона".

Згодом легіон повідомив про звільнення двох населених пункті у Бєлгородської області. Йдеться про Козинку та н.п. Гора-Подол.

"Свобода Росії" та РДК повідомили, що розпочали штурм н.п Грайворон.

У Грайворонському районі розташована російська військова частина 25624 (у м. Бєлгород-22). Ця частина входить до складу ракетних військ стратегічного призначення Російської Федерації і є "об'єктом "С". Це умовна назва для центральної бази зберігання ядерної зброї РФ.

Губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу нібито зайшла "диверсійно-розвідувальна група ЗСУ".

Він додав, що Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією і ФСБ "вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника".

Російські джерела в адміністрації Грайворонівського району повідомили російським паблікам про можливу часткову евакуацію прикордонних сіл найближчим часом. Однак офіційної інформації поки що немає.

Місцеві поширюють відео із волаючою у Бєлгороді сиреною, В'ячеслав Гладков повідомляв, що з 9 ранку Грайворонський міський округ перебуває під обстрілом: "Обійшлося без постраждалих мирних жителів".

Гладков заявляє, що спрацювала російська ППО, а частина ракети впала в город приватного житлового домоволодіння в селі Антонівка.

Також він заявляє про мінометний обстріл села Козинка. У селі Гора-Поділ, за його словами, загорівся склад сіна, у Грайвороні снаряди влучили на територію автотранспортного підприємства.

Російський губернатор заявив, що оперативні служби РФ починають "подворовий обхід територій".

Російська служба з надзвичайних ситуацій розіслала місцевому населенню повідомлення про обстріл і закликала спуститись в укриття жителів Грайворонського та Шебекінського міських округів.

На засіданні влади Бєлгородської області говорили про "тривожні новини із військової частини".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...