Бо дещо змінилось: У США пояснили своє рішення про передачу танків Україні

Рішення про передачу танків у США пояснили новими умовами на полі бою. Про це заявив під час брифінгу 25 січня координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, коментуючи рішення США та союзників надати Україні важкі сучасні танки, передають Патріоти України.

За його словами, США розвивають оборонні спроможності України і надають те, що відповідає умовам на полі бою. Кірбі зауважив, що надана зброя враховує "види бойових дій, які зараз ведуть росіяни. І що більш важливо - ті види бойових дій, на які, як ми вважаємо, українці повинні бути здатні в найближчі тижні та місяці 2023 року".

Він також підкреслив, що управління цими сучасними танками не є простим. "Потрібно багато чого для роботи цих танків на полі бою. Тим не менш, ми ніколи не виключали поставок танків. Від початку цієї війни 11 місяців тому, ми розвиваємо спроможності, які ми надаємо Україні, з урахуванням умов на полі. Переходячи до ваших конкретних запитань, що змінилося? Що змінилося - так це умови на полі і види бойових дій, які зараз ведуть росіяни. І що більш важливо - ті види бойових дій, на які, як ми вважаємо, українці повинні бути здатні в найближчі тижні та місяці 2023 року".

Кірбі не назвав конкретні строки надання танків, водночас заявив, що українські військові зможуть почати навчання за кілька тижнів. Також Кірбі прокоментував прагнення України отримати від Заходу сучасні літаки-винищувачі. Він не сказав, чи плануються такі поставки, але зауважив, що розуміє українців.

"Ми перебуваємо в постійних обговореннях з українцями щодо спроможностей і, як я сказав, ми еволюціонуємо зі зміною умов. Я не можу звинувачувати українців у тому, що вони хочуть більше і більше систем. Це не вперше вони просять про винищувачі, але в мене немає оголошень з цього приводу", - сказав представник Білого дому.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...