"Бо я дуже добре знаю Путіна": Петро Порошенко звернувся до Зеленського з порадами щодо тактики на "нормандському саміті"

Нажаль сам Зеленський вчора демонстрував лише зневагу до свого досвідченого попередника на телеканалі "Україна", розповідаючи про свою поїздку на "Нарманді"

П’ятий президент України Петро Порошенко назвав ключові позиції для України на Нормандському саміті та порадив, як саме вести переговори. Про це він заявив під час телемарафону на "Прямому", зазначають Патріоти України.

"Тверда порада. Бо я дуже добре знаю Путіна. Тверда позиція, перша – не вірте Путіну і не потрапте до нього в пастку. Починаючи від конкретних дрібних деталей, коли вони кажуть, що, друзі, ви там-то і там-то говорили чи обіцяли те-то, то в 50% це брехня і маніпуляція. Українська делегація має бути абсолютно чітко підготовлена до цього. І ні в якому разі не можна йти по ключовим позиціям на переговори тет-а-тет. Ми твердо наголошуємо, що переговори, які стосуються миротворців, переговори, які стосуються виведення російських військ, і якщо ти будеш сам, то ти отримаєш відповідь: "их там нет". На прохання до Путіна вивести свої війська в 99% каже, що їх там нема, про що ви кажете", - сказав Порошенко.

Він розповів, що у 2014 році на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним він мав досить жорстку та принципову позицію.

"Я після 24 серпня 2014 року мав наступні ітерації з паном Путіним. Володимир Володимирович, ви здійснили міжнародний злочин, ви ввели регулярні війська РФ на суверенну територію України. Ні, каже. Ми взяли в полон ваших десантників. "Цього не може бути". Там можуть бути росіяни – так. Бо ми дали список їх. "Але це цивільні, добровольці, вони приїхали просто так". Ні, це військові і при них є документи, військові квитки. Це військовослужбовці регулярних сил РФ. Ні, каже. Каже: так, це військові, але вони у відпустці. І це каже президент РФ. Ні, вони не у відпустці, вони на бойовій техніці. Каже: "Ви знаєте, так, дійсно. Але вони просто загубили дорогу"…", - додав Порошенко.

Нагадаємо, що саміт "нормандської четвірки", який запланований на 9 грудня, відбудеться в Єлисейському палаці.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...