Бо "Кварталу" Зеленського це вигідно: "Слуги" готують ряд законопроектів заради призупинення дії "Закону про мову"

Український політолог Андрій Смолій розповідає у себе в Facebook, що «слуги» Зеленського готують ряд законопроектів проти української мови, фактично, почавши новий повномасштабний наступ на Закон про мову, передають Патріоти України.

Політолог пояснює, на цьому тижні стало відомо, що ряд нардепів від «Слуги народу» підготували законопроекти: про припинення українізації кіно в Україні. Правда абсурдно? В Україні кіно не повинно бути українським? Така норма повинна почати діяти з 16 липня 2021, однак її намагаються призупинити.
Газети і журнали повинні бути і далі на московській мові. Незважаючи на те, що норма про перехід на українську для преси має запрацювати з 16 січня 2022 року, її також планують знищити. Що стосується мови сайтів, то вони, за задумом «слуг» Зеленського, також можуть бути російськомовними.
Зокрема, законопроект про «відстрочку» кінопродукції українською мовою вже зареєстрований головою профільного комітету Микитою Потураєвим і Євгенією Кравчук. Номер законопроекту 5554. Обумовлене це тим, що у нас карантин. Цим законопроектом аспекти переходу на український зупиняються до завершення карантину. Тобто роки мабуть так на 2-3, не дивлячись на те, яка у нас «боротьба» з коронавірусом. Тобто, «слуги» Зеленського намагаються позбавити нас, на 30-му році незалежності - україномовного кіно, україномовної преси, україномовних сайтів, а ще раніше і україномовного обслуговування. Все повинно бути «російське» за версією «слуг народу».
«Наскільки розумію, це особиста позиція Зеленського, який дуже хоче, щоб «Квартали», серіали і фільми далі виходили російською мовою, щоб швидко штовхати їх на ринок держави-агресора. Вигодонабувачем цього знищення мови буде тільки один суб'єкт - це Путін і РФ. Ну, і звичайно «Квартал» Зеленського», - написав політолог.
Він додає, за останніми даними законопроект 5554 про русифікацію кіновиробництва збираються виносити на наступному тижні, щоб авральними темпами повернути нас до «русского мира». Це все, що потрібно знати про «патріотизм» Зеленського і «слуг народу».

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...