"Бо наш внесок був значним, особливо на початку": Польща хоче побачити таємні додатки до Плану перемоги

Польща хоче познайомитися з таємними додатками до Плану перемоги України і звертатиметься про це до української сторони. Про це у коментарі PAP заявив заступник очільника МЗС Польщі Владислав Теофіл Бартошевський, передають Патріоти України з посиланням на Wpolsce.pl.

Заступник голови польської дипломатії зазначив, що Польща особливим чином допомогла Україні на початку повномасштабного вторгнення РФ, адже "коли Німеччина говорила про висилання шоломів, Польща надала (Україні – ред.) 320 танків".

"У звʼязку з цим, безумовно, наш внесок був значним, особливо на самому початку, коли це було найбільш потрібно", – підкреслив Бартошевський.

Тому, на переконання заступника глави польської дипломатії, Польща, "безумовно, повинна мати доступ до такого типу документів". "Ми говоритимемо про це, МЗС Польщі обов'язково говоритиме про це з українською стороною, оскільки ми підтримуємо постійний контакт", – сказав Бартошевський.

Дипломат також додав, що не бачить можливості відбудови України без участі Польщі. Як відомо, Президент України Володимир Зеленський у минулу пʼятницю заявив, що таємні додатки до Плану перемоги було представлено лише тим союзникам, які зараз конкретно можуть допомогти у підсиленні України. Він додав: якщо в тій чи іншій державі, навіть у близьких партнерів, немає чим посилити Україну, то й у передаванні їм додатків нема потреби.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...