Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України.

Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чоловіків і жінок фертильного віку з метою оцінити їхню здатність мати дітей. У межах перевірки відомство пропонує вважати репродуктивним віком у жінок і чоловіків 18–49 років. Диспансеризацію пацієнток потрібно проводити в жіночих консультаціях чи кабінетах акушера-гінеколога, а огляд чоловіків проводитимуть лікарі-урологи або хірурги, які пройшли підготовку з питань репродуктивного здоров'я.

У методичних рекомендаціях для диспансеризації жінок наведено правила індивідуального консультування "з питань репродуктивного здоров'я, репродуктивних установок і мотивації на народження дітей". Зокрема, жінок проінформують, що оптимальний час для вагітності й пологів – вік від 18 до 35 років.

У випадку із чоловіками пропонують вимірювати зріст, вагу, обсяг живота, давати загальну оцінку статури, проводити огляд статевих органів, у разі виявлення патологій робити спермограму.

Імовірно, процес охоплюватиме оцінку даних анкет, скарг пацієнта і клініко-анамнестичних даних. Пацієнтів обох статей пропонують ділити на групи залежно від наявності хронічних захворювань або чинників ризику їхнього розвитку.

Як зазначало видання The Moscow Times, 2023 року народжуваність у Росії скоротилася на 3,6%. На світ з'явилося 1,264 млн немовлят, що стало мінімумом із 1999 року.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...