Бо РФ знову купує банани: Еквадор відмовився передати стару радянську техніку Україні, - росЗМІ

Еквадор скасував своє рішення про постачання США радянської техніки (яку планували передати Україні) в обмін на нову американську зброю вартістю 200 мільйонів доларів. Про це повідомив посол РФ в Еквадорі Василь Спринчан пропагандистському виданню "РИА Новости", передають Патріоти України.

Як зазначив Спринчан, президент Еквадору Даніель Нобоа після зустрічі з ним нібито вирішив, що через нейтральний статус його країни та членство в ООН він «не може дозволити втягнути себе у конфлікт».

Водночас, як зазначило видання Bloomberg 16 лютого, російське управління сільського господарства та безпеки харчових продуктів заявило про шкідників у поставках бананів з Еквадору на початку лютого. Через це у РФ заборонили компаніям з Еквадору постачати в країну банани.Проте за даними асоціації експортерів бананів Еквадору, крихітні мухи Megaselia scalaris нешкідливі, і їх виявили лише в 0,3% вантажів.

За даними Bloomberg, поставки у Росію — це п’ята частина щорічного експорту фруктів з Еквадору. Пізніше з п’ятьох експортерів бананів Росія зняла заборону й таким чином «вирішила суперечку Еквадору щодо обміну зброєю зі США», додали журналісти. «Особисті контакти Нобоа в Росії, ймовірно, були вирішальними у питанні бананів, оскільки «інші уряди були б дуже нервові, а він навіть не зморгнув, — додали журналісти.

У січні повідомлялося, що Еквадор відправить до США шість російських військових вертольотів, далекобійні ракетні установки та системи ППО. В обмін Еквадор отримає сучасну зброю для протистояння потужним бандам наркоторговців.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...