Бо "тримали оборону кілька днів": Окупантів, які втекли з оточеної ЗСУ жіночої колонії, нагородили за "мужність і відвагу"

Російських військових, які займали позиції в жіночій колонії в селі Мала Локня Курської області, але втекли після штурму Збройних сил України, нагородили орденами та медалями «за мужність і відвагу». Про це у вівторок, 27 серпня, заявив виконувач обов′язків губернатора Курської області Олексій Смирнов у Telegram, передають Патріоти України.

За його словами, в жіночій колонії перебували військовослужбовці мотострілецького батальйону угруповання військ Північ і прикордонники. Він стверджує, що російські військові «продовжували утримувати колонію, незважаючи на те, що вона була в оточенні та піддавалася атакам з боку переважаючих сил ЗСУ за підтримки БМП Marder і Stryker».

Тимчасовий виконувач обов’язків губернатора заявив, що російські військові нібито «перетворили комплекс будівель колонії на фортецю», облаштували захисні споруди по периметру і «мужньо тримали оборону кілька днів».

Однак, як повідомляє Astra, зрештою російські сили відступили після того, як український танк зруйнував будівлі на території колонії, що зробило подальше утримання позицій беззмістовним.

23 серпня Bild повідомило, що українські війська вийшли до жіночої колонії у селі Мала Локня Курської області, за яку тривали запеклі бої. Жіноча виправна колонія № 11 знаходиться за 14 кілометрів від українського кордону. Ймовірно, в обороні установи брали участь навіть охоронці колонії.

Місто повністю зруйноване: Офіцер ЗСУ розповів, що зараз відбувається в районі Часового Яру

вівторок, 27 серпень 2024, 22:02

Росіяни не полишають спроб досягти успіхів в районі Часового Яру. Там щодня ворогом здійснюються штурмові дії. Про це в ефірі телемарафону розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашніков, передають Патріоти України. Як зауважив війс...

СБУ затримала агента росіян, який коригував удари по військових шпиталях та аеродромах на Донеччині (фото)

вівторок, 27 серпень 2024, 21:55

Служба безпеки України заявила, що затримала агента РФ, який готував ракетні удари по військових шпиталях та аеродромах у Донецькій області. Про це повідомляє СБУ у вівторок, 27 серпня, передають Патріоти України. Зазначається, що житель Краматорська п...