"Бо це болюча тема": Кравчук пропонує винести на референдум питання Криму та Донбасу

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі України Леонід Кравчук заявив, що на всеукраїнський референдум потрібно винести питання Донбасу і Криму. Про це він заявив в етері телеканалу Україна 24, передають Патріоти України.

Коли в Кравчука запитали, яке питання слід було в винести на загальнонаціональний референдум вже сьогодні, він відповів, що питання Донбасу та Криму є «найбільш болючим». «Має бути на референдумі так сказано, що народ за те, щоб Україна була цільною, незалежною, з поверненням її територій. Ось головне питання референдуму, а не яким способом це робити. Спосіб має представити вже держава, влада, Верховна Рада. А народ має сказати: «Ні, цього не може бути, вся територія України є цільною і незалежною і вона має належати Україні», — резюмував глава української делегації в ТКГ.

Кравчук наголосив, що окупація Криму і війна на Донбасі сприймаються політичними силами України по-різному. За його словами, прокремлівські політики часто «видають себе за патріотів і проголошують свої уподобання на різних політичних майданчиках», що дезорієнтує людей щодо спільної думки політсил.

«Вони розійшлися в корінному питанні. Йдеться про мир і війну, життя і смерть. Рідко буває, щоб так глибоко розходилися люди, а вони розходяться. Тому, можливо, нам потрібно буде винести (на референдум — ред.) для того, щоб люди сказали, як має бути організоване життя в тих регіонах, які сьогодні не контролюються Україною, але є українськими територіями», — заявив Кравчук.

Він додав, що пошук сталого політичного врегулювання в Україні має відбутися відповідно до принципів міжнародного права, дотриванням повного повного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим та місто Севастополь.

Харківщину атакувало нове угруповання армії РФ – британська розвідка

вівторок, 14 травень 2024, 12:28

На Харківському напрямку діє нещодавно сформоване Північне угруповання військ Росії. Саме воно взяло під контроль кілька сіл області. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведе...

Намічається торг? Путін летить до китайського друга Сі Цзіньпіна на переговори

вівторок, 14 травень 2024, 11:30

Російський диктатор Володимир Путін летить до лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Візит запланований на 16-17 травня.Про це повідомили у Кремлі, передають російські пропагандисти. Зазначається, що Путін і Сі Цзіньпін проведуть переговори та підпишуть низку доку...