Бо це не лише привілей, але і обов'язки: 200 000 власників травматичної зброї в Україні протягом місяця викличуть на збори, - Монастирський

Україна проведе навчання з територіальної оборони біля кордону з Білоруссю. На них скликають власників травматичної зброї. Про це в ефірі телеканалу "1+1" заявив голова Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський. За його словами, дозволів на такий вид зброї видано понад 200 тисяч, зазначають Патріоти України.

Ідея проведення навчання обговорювалася на засіданні Ради національної безпеки та оборони 10 листопада. Її підтримали президент Володимир Зеленський та міністр оборони Олексій Резніков.

Після цього міністр доручив Нацполіції підняти всі громадські формування з охорони громадського порядку та держкордону, які мають право на носіння травматичної зброї.

"Таких дозволів видано понад 200 тисяч. Ці люди мають бути скликані на навчання", – сказав Монастирський, додавши, що навчання відбудеться протягом місяця.

В ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" глава МВС зазначив, що сьогодні для кордонів України немає прямої загрози від мігрантів, які перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Водночас він не відкидає, що біженців згодом можуть направляти на український кордон. Тож країна готується до будь-яких сценаріїв.

"Хочу проакцентувати: сьогодні прямої загрози для нас немає. Але вже зібралася РНБО, ми посилюємо кордон", – сказав міністр.

Він наголосив, що нині центральна влада спілкується з місцевою, представниками територіальних громадна місцях. За його словами, це не перша і не остання подібна криза.

"Сьогодні немає прямої загрози. Але ми готуємося до протистояння та будь-яких сценаріїв. Тривають командно-штабні навчання поліції, Нацгвардії та прикордонників. За два тижні будуть польові навчання з територіальною обороною та місцевими патріотами", – підсумував Монастирський.

Нагадаємо: 10 листопада прошло засідання РНБО щодо міграційної кризи на кордоні між Польщею та Білоруссю. Опісля секретар відомства Олексій Данілов відповів на ініціативу німецького парламентаря Нільса Шмідта щодо надання притулку мігрантам в Україні. Зокрема, запропонував соціал-демократам у Німеччині взяти біженців до себе додому.

Росія на першому місці за кількістю смертей від COVID-19 на добу, а Австрія б'є рекорди із захворюваності. Хроніка коронавірусу на 14 листопада

"З якого переляку ми повинні їх брати до себе, якщо німці про них повинні дбати? Дуже дивно, коли німці нам починають розповідати, що нам із цього приводу робити", – обурився він.

Про те, чим ситуація на білорусько-польському кордоні загрожує Україні та як починалася криза з мігрантами, читайте у нашому матеріалі.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...