"Бог шельму метит'": Виведена з-під санкцій турбіна для "Північного потоку-1" застрягла по дорозі з Канади

Відсутня турбіна, яка, за словами кремля, призвела до того, що газопровід "Північний потік-1" перекачував менше газу до Європи, застрягла у Німеччині.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що це трапилось через те, що росія досі не дала добро на транспортування газу у попередніх об'ємах.

За словами одного з джерел, турбіна, яка зазвичай працює на російській компресорній станції "Портова", проходила технічне обслуговування в Канаді, але 17 липня її доставила у Німеччину логістична компанія Challenge Group.

Повернення до Німеччини відбулося після кількох тижнів консультацій між Берліном та урядом Канади щодо того, чи не порушить такий крок західні санкції, введені проти росії через її вторгнення в Україну. Наразі невідомо, коли цю турбіну зможуть повернути.


Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...