Богдан зрозуміє, або У скрепоносців свої "високі стандарти" для ЗМІ: Портнов відвідав Офіс президента і пожалівся на "одіозне" "Радіо Свобода"

Показово, що у автора "драконівських законів" Янкковича та його приятеля та колишнього колеги, котрий нині очолює ОПУ однакове ставлення до видання, котре у всьому вільному світі визнається еталонним ЗМІ

Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що відвідав Офіс президента Володимира Зеленського, де поговорив про свободу слова та журналістику зі заступником голови ОП Кирилом Тимошенком. Про це Портнов повідомляє на своєму Telegram-каналі.

За його словами, зустріч з Тимошенком відбулася за підсумками попереднього засідання Ради зі свободи слова та захисту журналістів, під час якого журналісти «Радіо Свобода» нібито «дезінформували керівництво країни» про проблеми з їхньою безпекою, зазначають Патріоти України.

У свою чергу Портнов висловив «зустрічну стурбованість» ситуацією зі свободою слова та захистом прав громадян, а також втручанням у їхнє приватне життя під виглядом журналістської діяльності.

«Як приклад навів випадок з незаконною діяльністю осіб, які прикриваються статусом журналістів одіозного «Радіо Свобода» і висловив надію на швидке та ефективне розслідування Національною поліцією їхньої протиправної діяльності», – додав ексчиновник часів Януковича.

Тим часом прес-служба Офісу президента повідомляє, що Портнов висловив стурбованість у зв’язку з перешкоджанням його адвокатській та журналістській діяльності, оскільки він працює на канал “112 Україна” і отримав від редакції завдання.

Серед аргументів, висунутих Портновим, пролунало те, що вже понад шість років він не є державним службовцем, а це означає, що за ним не мають права стежити журналісти.

«У зв’язку з цим я вважаю, що це піврічне спостереження за мною є проведенням щодо мене незаконних оперативно-технічних дій під виглядом журналістської діяльності. Адже якщо за шість місяців не представляється ні один сюжет, то це спостереження і незаконні оперативно-технічні заходи», – заявив Портнов.

Також він поскаржився, що дії журналістів шкодять його адвокатській діяльності, оскільки ніхто не захоче працювати з людиною, за якою постійно стежать.

В Офісі президента заявили, що візьмуть до уваги озвучені Портновим аргументи.

Між тим журналіст програми «Схеми» (проєкт «Радіо Свобода») Михайло Ткач прокоментував візит Портнова в ОП.

«Добре, що Офіс президента Зеленського знайшов час для зустрічі з адвокатом і журналістом Андрієм Портновим, для заслуховування його позиції та для публікації окремого повідомлення з викладенням позиції адвоката і журналіста Андрія Портнова», – написав журналіст у Facebook.

Він наголосив, що не кожен день колишній заступник Адміністрації президент зустрічається з нинішнім.

«Упевнений, що Офіс президента Зеленського зробив би так само, якби на місці адвоката і журналіста Андрія Портнова був би будь-який інший адвокат або журналіст або приватна особа. Упевнений, що факт цієї зустрічі ніяк не говорить про вплив Андрія Портнова на Офіс президента Зеленського та окремих його працівників», – іронічно додав Ткач.

Нагадаємо, що ексчиновник часів Януковича на своїй сторінці в Telegram опублікував персональні дані водія знімальної групи журналістів «Радіо Свобода», а також номери інших автомобілів, які нібито стежили за ним.

За цим фактом слідчі Нацполіції відкрили кримінальну справу проти Портнова і допитали його. У свою чергу ексчиновник заявив, що домагатиметься порушення справи проти журналістів «Радіо Свободи».

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...