Бої йдуть у шести прикордонних містах: Війна з ХАМАС займає більше часу, ніж очікувалося, - Армія оборони Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) все ще бореться проти ХАМАС на півдні Ізраїлю, більш ніж через 48 годин після раптової терористичної атаки, повідомляє CNN з посиланням на представника ЦАХАЛ, передають Патріоти України.

"Ми все ще боремося. Сім-вісім відкритих місць навколо Гази, де наші воїни все ще борються з терористами", – сказав підполковник Річард Хехт. - "Це забирає у нас більше часу, ніж ми очікували... Ми думали, що сьогодні вранці будемо в кращому місці".

Як повідомляє Times of Israel, бої тривають у 6 ізраїльських містах на кордоні з сектором Газа. Військові вважають, що на території Ізраїлю все ще перебуває багато терористів після першого вторгнення в суботу вранці. Також можливо, що бійці ХАМАС все ще перетинають територію Ізраїлю з Гази, водночас ізраїльська армія завдає ударів по місцях, де збираються бойовики, щоб перетнути кордон.

Представник армії Ізраїлю додав, що ХАМАС не "стукав по даху" - так зване попередження ізраїльських військових для цивільних перед тим, як бомбити будівлю.

"Коли вони зайшли і закидали гранатами наші машини швидкої допомоги, вони не стукали по даху. Це війна. Масштаби інші", – сказав Гехт. Десятки ізраїльтян утримуються як заручники, також сказав Хект, не назвавши конкретної кількості.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...