Бої на Донеччині: Окупанти пошкодили один із цехів рудника "Артемсіль"

Росіяни нещадно гатять по східних областях України. За добу 26 травня, окупанти обстріляли 55 населені пункти у Донецькій і Луганській областях. Під обстріл потрапив і механічний цех рудника "Артемсіль" у Соледарі, повідомляють Патріоти України.

Угруповання Об'єднаних сил на своїй сторінці у фейсбуці опублікували детальну інформацію про наслідки нищівник обстрілів російської армії. Бездумними ударами росіяни пошкодили 169 цивільних об'єктів.

Об'єкти, які обстріляла Росія на Донбасі за останню добу

Ворог щодня завдає нищівних ударів по Луганські та Донецькій областях. На Донбасі практично не залишилось жодної вцілілої будівлі – суцільні руїни. За даними Угрупування Об'єднаних сил, серед пошкоджених росіянами об'єктів є: 137 житлових будинків, 12 приватних підприємств, механічний цех рудника "Артемсіль", пожежна частина зі спеціальною технікою, гаражі, автомобілі, а також школа, база відпочинку "Зєльоная роща" ("Зелений гай"), готельний комплекс "Лисичанськ" та "Будинок техніки", в якому розташований центр гуманітарної допомоги Лисичанська.

Що відомо про роботу "Артемсіль" в час повномасштабної війни в Україні

Нагадаємо, що 90% солі в Україні видобувало Державне підприємство "Артемсіль" у місті Соледар Донецької області. Виробник солі ще у квітні припинив свою роботу на підприємстві, оскільки в області ведуться активні бойові дії.

Зокрема, стало неможливо вивозити готову продукцію з Соледара залізничним сполученням. "Нашу вузлову станцію "Сіль", куди ми підтягували вагони зі своїх під'їзних шляхів, регулярно обстрілюють. "Артемсіль" в основному орієнтована на відвантаження продукції залізничним транспортом. Автомобільним транспортом ми можемо вивозити тільки незначну частину, – пояснив в.о. директора "Артемсіль".

За словами керівника пресслужби "Артемсіль" Володимира Низиєнка, підприємство не працює до невизначеного часу, згідно з наказом керівництва. "Постійно тривають обстріли, частково зруйнована адмінбудівля, були влучання в рудники. Більшість мешканців Соледара – співробітники підприємства "Артемсіль" – евакуюються", – додав він.

Як наслідок – допоки в Донецькій області не стане безпечно – сіль там не видобуватимуть.

Коригували удари з "Градів" по підрозділах ЗСУ: Подружжя із Сумщини викрили у держзраді

понеділок, 29 квітень 2024, 11:27

Служба безпеки України у Сумській області затримала місцевих чоловіка і жінку: їх підозрюють у коригуванні російських обстрілів по прикордонних районах регіону та позиціях Сил оборони. Про це інформує пресцентр СБУ, передають Патріоти України. Зазнача...

"Треба готуватися": Боєць "Азову" розказав, коли закінчиться війна в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 10:56

Коли закінчиться війна в Україні - головне питання, яке хвилює кожного громадянина нашої країни. На думку бойця "Азову" з позивним "Ніко", це станеться, на жаль, нескоро, передають Патріоти України. За словами бійця 12-ї бригади НГУ "Азов", українці щ...