Бої за Бахмут: Експерт розповів, як провалився план окупантів щодо захоплення міста

РФ продовжує перекидати найбільш боєздатні частини до Бахмута. У такий спосіб армія РФ планувала створити пастку для ЗСУ, щоб мати змогу вийти на кордон Донецької області. Проте, план росіян провалився. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, пише "24 канал", передають Патріоти України.

"Ситуація кардинально змінилась та перевернулась. У цьому випадку Росія хотіла викопати яму для нас, але вони самі туди потрапляють. Зараз ситуація протилежна, тільки вже на нашу користь. Тепер ми робимо для ворога те, що він хотів зробити для нас", – зауважив він.

Зараз українські військові зосереджують зусилля на завойовуванні флангів, встановлення контролю за флангами довкола Бахмута.

"Як наслідок, встановлення вогневого контролю за допомогою артилерійського та мінометного вогнів за Бахмутом. Надалі це перерізання ліній забезпечення та логістики з окупованих територій до Бахмута. У такий спосіб звільнити цю територію", – пояснив військовий оглядач.

Перед військовими стоїть ще одне завдання - Росія підтягує на Бахмутський напрямок резерви, тому потрібно їх усі знищувати.

"Це відбувається у контексті контрнаступальних дій ЗСУ на інших напрямках. Ворог змушений розтягувати свою лінію фронту, лінію оборони, що створює певні перспективи для нас. Попри те, що росіяни перекидають підкріплення, вони не відвоювали жодних позицій українських військ під Бахмутом", – наголосив Мусієнко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...