Бої за Часів Яр тривають, Росія використовує старий німецький прийом "кліщі", - експерт

Військовий експерт Олег Жданов зазначив, що окупаційна армія Росії пробує в лоб взяти Часів Яр на Донеччині. Про це він сказав "24 каналу", передають Патріоти України.

За його словами, оборона міста буде залежати від флангів. "Росія, як завжди, використовує старий німецький прийом – "кліщі". Прорив з флангів, напівоточення, а потім максимальне вогневе ураження в напівоточенні", – пояснив Жданов.

Експерт додав, що російському диктатору Володимиру Путіну потрібно обґрунтувати своєму населенню, чому їхні великі втрати є виправданими, саме тому окупанти будуть пробувати просуватися на фронті.

"Йому немає різниці, чи це Бахмут, чи інший населений пункт. Йому важлива назва, щоб згадати її під час чергової промови. На мій погляд, їм потрібен не стільки Часів Яр, скільки обґрунтування перед населенням оцієї всієї навали. Знову повертаємось до соціальних настроїв. На сьогодні деякі росіяни ставлять запитання – а навіщо взагалі ця "СВО" почалася? Чому її ще не закінчили? Їм потрібно зараз хоч щось захопити", - резюмував Олег Жданов.

Організовувала псевдореферендум та агітувала за росіян: СБУ затримала мешканку Херсонщини (фото)

п’ятниця, 17 травень 2024, 23:28

Служба безпеки України затримала організаторку псевдореферендуму в Херсонській області, яка агітувала українців підтримати приєднання регіону до Росії. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України. Фігуранткою є місцева мешканка тоді захопленого Б...

Міністр цифрової трансформації пояснив підстави для бронювання ІТ-фахівців Favbet Tech і Glovo

п’ятниця, 17 травень 2024, 22:51

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, чому фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важливих для економіки підприємств мають бути заброньовані, передають Патріоти України. «Фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важлив...