Бої за Маріуполь тривають: Відео, яке спростовує заяви пропагандистів Кремля

Попри заяви президента РФ Володимира Путіна, в Маріуполі досі тривають бої між загарбниками та українськими захисниками. Російські окупанти наразі не змогли повністю заблокувати "Азовсталь". Проте російські журналісти, виконуючи наказ диктатора, перестали говорити про те, що бої за місто не припинилися. Про це в Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України.

Тепер пропагандисти РФ, як і раніше, публікують кадри штурмів або боїв у місті, проте брешуть про дату. Вони публікують свіжі відео, заявляючи, що їх зняли "до того, як "Азовсталь" було повністю заблоковано", а зараз у Маріуполі нібито вже тихо.

Проте це не відповідає дійсності, простий аналіз відео та зіставлення фактів доводить, що журналісти намагалися видати бажане за дійсне. "Ми розуміємо, що подібна погода встановилась у Маріуполі не пізніше ніж три дні як. Далі зіставимо дані – вчора окупантами було закрито територію Лівобережного району через вуличні бої. До того ж на відео техніка окупантів із позначкою V, яка з’явилась після показового виїзду з міста частини окупантів на Пасху після путінського "стоп штурм". Раніше були Z", – написав Андрющенко.

Тож відео бою за Маріуполь, яке пропагандисти намагалися видати за старе, насправді було зняте 26 квітня. "Це відео боїв за вчора. В Маріуполі. Там, де нема бойових дій і "все контролюють окупанти". Фейкомети", – наголосив радник мера Маріуполя.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...