"Бої за Сватове та Кремінну є неминучою та недалекою перспективою", - Бутусов

"Російські канали опублікували карту наступу ЗСУ у Харківській, Донецькій та Луганській областях", - пише у своєму блозі Юрій Бутусов, передають Патріоти України, і продовжує:

"1. Фронт 20-ї загальновійськової армії ЗС РФ на Осколі прорвано.

Російське угруповання в Лимані потрапило в оперативне оточення. Вихід наших військ на Невське і Терни означатиме перекриття останніх шляхів постачання, запечатування «котла» та повний розгром лимансько-ямпільського угруповання.

2. Російське командування, очевидно, розуміє загрозу, проте продовжує утримувати Лиман та Ямпіль. Конфігурація фронту для противника вкрай невигідна для оборони, довго тримати такий фронт противник не зможе.

Водночас не можна недооцінювати противника, керованість угруповання зберігається, ворог, як і раніше, перевершує нас у важких озброєннях та боєприпасах. Бої йдуть важкі.

3. Росіяни перекидають усі можливі підкріплення звідки тільки можливо, наприклад, там уже захоплено документи військовослужбовців зі складу 201-ї військової бази в Таджикистані, різних регіональних і національних підрозділів, низка батальйонів БАРС. Маршові поповнення мобілізованих спрямовані для поповнення 144-ї та 3-ї мотострілкових дивізій у цьому районі. Також тут застосовуються 61-ша бригада морської піхоти, частини ВДВ.

4. ЗСУ вийшли вже до Кремінної, і після завдання поразки лимансько-ямпільському угрупованню ворогові доведеться тікати далеко, до траси Р66 Сватове — Кремінна.

5. На карті немає північної ділянки фронту. А там наші війська також перейшли Оскіл, і поступово просуваються вперед на північ від Сватового. Бої за Сватове і бої за Кремінну є неминучою та недалекою перспективою".


"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...