Бояться Москви? Чому країни Заходу не збивають ракети над Україною - пояснення військового експерта


Країни Заходу не збивають російські ракети над Україною через доктрину ядерного стримування та побоювання ескалації із Росією. Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

«Перше, не треба забувати, на жаль, Захід зараз не може пройти, особливо США, через доктрину ядерного стримування, яка працює. І на жаль, багато хто у Сполучених Штатах вважає, що якраз збиття ось цих ракет може означати перехід певних червоних ліній і ескалацію з Росією, яку не хочуть допустити, тому що Росія перша за статусом ядерна держава за кількістю засобів. Відповідно є острах», – наголосив Мусієнко.

Військовий експерт переконаний, що Україна має напрацювати нові підходи і повідомити міжнародним партнерам, що вони помиляються з цією доктриною стримування. «Іран теж стримували, але Іран наніс удар. Росію теж стримували. Росія завезла ядерну зброю у Білорусь», – зазначив він.

Водночас, Мусієнко звернув увагу, що Ізраїль отримав підтримку у відбитті іранської атаки, бо в Іраку і в Йорданії є американські військові. Також в Іраку розміщуються британські військові.

«А відповідно – це загроза для них. Відповідно, вони не знали, чи не влучать ці ракети безпосередньо у військові бази, де є американці і британці. І вони таким чином були змушені взаємодіяти», – сказав експерт. Він додав, що Україні варто задуматись, бо Іран не оголошував війни Ізраїлю, але атаку здійснив.

Мусієнко зазначив, що навіть за умови виходу України на кордони 1991 року Росія не зможе завдавати схожих ударів по нашій території у майбутньому. На його думку, для України висновок має бути таким, аби вибудувати цілісну систему ППО, бо наша країна буде стикатися десятиліттями з такими ж викликами, з якими постійно стикається Ізраїль.

Стосується Європи: Трамп назвав умову, за якої продовжить виділяти гроші на підтримку України

вівторок, 30 квітень 2024, 18:30

Ексочільник Білого дому і кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що очікує від Європи збільшення розміру військової допомоги для України. Вона має відповідати сумам, які надає Америка, в іншому разі він також відмовиться від підтримки, передаю...

Кошмарити Білгород, чи Курськ тепер не завадять: Бійці ССО уразили два вопожі ЗРК "Бук" на Сумському напрямку (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 18:17

Українські військові уразили два російські зенітно-ракетні комплекси Бук росіян на Сумському напрямку. Про це у вівторок, 30 квітня, повідомило командування Сил спеціальних операцій ЗСУ і оприлюднило відео з місця подій . Оператори одного з підрозділ...