Бояться нападу США чи України: Стало відомо, скільки росіян бачать військову загрозу для РФ у розпал війни

У Росії 41% опитаних громадян вважають, що для їхньої країни існує військова загроза. Головним ворогом у цьому питанні 62% із зазначеної кількості назвали США. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки. Примітно, що сама РФ на цей час уже сьомий місяць веде повномасштабну війну в Україні, передають Патріоти України.

Зазначається, що за останні три роки частка тих, хто відчуває військову загрозу, зросла на 10 пунктів, склавши у серпні 2022 року 41% (31% у 2019 р.).

Відповідний індекс становить –9 пунктів, що свідчить про середню впевненість громадян у реальності військової загрози. Кожен другий громадянин країни-агресора (50%) заявив, що не існує загрози.

Головним джерелом можливого військового нападу у Росії вважають США (62%). 32% опитаних побоюються, що нападе Україна. У грудні 2018 року таких було майже вдвічі більше (57%).

До списку загроз також потрапили Польща (6% опитаних) та Велика Британія (18%). Нападу Китаю РФ практично перестали боятися.

Індекс військової загрози показує суб'єктивну думку росіян про можливі зовнішні військові загрози Росії. Індекс будується на основі питання "Як Ви думаєте, чи існує зараз військова загроза Росії з боку інших країн?" Розраховується як різниця позитивних та негативних оцінок. Що вищий рівень індексу, то більше росіяни впевнені у реальності військової загрози. Значення індексу може коливатися в діапазоні від -100 до 100 пунктів.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...