Бояться прориву: Росія готує умови для контрольованого відходу в Херсонській області

Аналітики з Інституту війни вважають, що російським військам, ймовірно, доведеться відійти Херсона з боями, щоб не дати українським силам переслідувати їх на лівому (східному) березі. Про це сьогодні, 5 листопада, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Аналітики припускають, що таким чином окупанти намагаються уникнути прориву з правого (західного) берега Дніпра. "Російським військам, ймовірно, доведеться відійти з боями, щоб не дати українським силам переслідувати їх на лівому (східному) березі", — зазначили експерти.

Вони також нагшадали, що Оперативне командування "Південь" виправило інформацію від 3 листопада щодо руйнувань цивільних катерів і пристаней на Дніпрі.

"Виправлена історія інфомує про те, що загарбники готують оборонні позиції на лівому березі. Це свідчить про те, що вони усувають можливості, аби ЗСУ могли переслідувати їх через річку під час або після відходу", — додали в Інституті вивчення війни.

Раніше повідомлялося, що Володимир Путін зіткнеться зі зростанням тиску з боку російських націоналістичних сил у зв'язку з очікуваним виведенням окупаційних військ із ключового міста Херсона. Високопосадовці вважають, що військове керівництво РФ готує виведення військ із південного міста, і це викличе гостру критику з боку так званих патріотів, зокрема на адресу Путіна.

Випадків все більше: Британська розвідка проаналізувала, чому РФ скидає бомби на свою територію

неділя, 12 травень 2024, 6:52

Аварійні сходження боєприпасів з російських літаків на власній території означають системну проблему, яка становить велику загрозу для цивільного населення РФ. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії. Розвідка згадує серію випадків сходження б...

В Україні успішно випробували наземні фронтові дрони з гучною назвою "Махно"

неділя, 12 травень 2024, 6:15

У 108-й бригаді ТрО пройшли успішні випробування наземних дронів Махно. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. . Зазначається, що найближчим часом наземні дрони пройдуть перевірку бойовою роботою. . Як відомо, на сьогодні є шість модифікаці...