Бояться "провокувати Путіна": Бразилія відмовилася продати снаряди до танків Leopard для України

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва відхилив прохання Німеччини продати боєприпаси для танків Leopard, які Берлін пообіцяв передати Україні. Про це пише бразильське видання Folha de S.Paulo, передають Патріоти України.

Питання передачі боєприпасів Німеччині обговорювалося на нараді президента з командувачем армією і міністром оборони Бразилії. За словами чиновників, знайомих з ходом наради, Німеччина обіцяла заплатити за боєприпаси 25 мільйонів реалів.

Бразильський президент вирішив відхилити запит Німеччини, аргументуючи це тим, що не слід провокувати Росію. Видання також звертає увагу, що запит снарядів для "Леопарда" першого покоління вказує, що Німеччина має намір, або як мінімум розглядала в той момент можливість відправити Україні саме ці застарілі танки. У "Леопард 1" гармата калібру 105 мм, тоді як у "Леопард 2" калібр гармати 120 мм. Тобто снаряди у них теж різні.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...