Бояться рейдів і наступу ЗСУ? Росіяни підірвали дорогу в Брянській області РФ на кордоні з Україною та Білоруссю (відео)

Бояться рейдів і наступу ЗСУ? Росіяни підірвали дорогу в Брянській області РФ на кордоні з Україною та Білоруссю

Росія підірвала дорогу в Брянській області на кордоні з Україною і Білоруссю, ймовірно, побоюючись рейдів російських добровольців і "наступу" ЗСУ. Відео потужного вибуху на ділянці біля монумента так званої "дружби народів" Три сестри опублікувала російська пропаганда, передають Патріоти України.

Там заявили, що підірвано дорогу на "танконебезпечному напрямку", яку ЗСУ нібито могли "колись спробувати використати для спроб атак". У Держприкордонслужбі України іронічно відреагували на такі дії російських окупантів.

"Рубрика від "Київ за три дні" до "Підриваємо дороги, щоби нас не захопили". Росіяни підірвали дорогу в Чернігівській області на стику кордонів України, білорусі та росії… хоча навряд чи це допоможе їм", — написали у відомстві в Telegram.

Останніми місяцями в Брянській, Бєлгородській і Курській областях РФ почастішали випадки проникнення російських добровольців Російського добровольчого корпусу і Легіону Свобода Росії.

22 травня вони заявили, що «повністю звільнили» населений пункт Козинка в Бєлгородській області РФ, пройшли село Гора-Поділ, а також зайшли в населений пункт Грайворон і приступили до його штурму.

Місцева влада оголошувала «режим контртерористичної операції», за словами губернатора, велика частина жителів Грайворонського округу виїжджала.

Росіяни стверджували, що нібито вбили більшість диверсантів, а решту «відкинули» на територію України. Бійці РДК і Легіону спростували втрати.

РДК і Легіон повідомили, що загалом зайшли на 42 км углиб Росії і контролювали деякі населені пункти Бєлгородської області протягом доби. За їхніми словами, вони втратили двох людей загиблими, ще десять отримали поранення.

Головне управління розвідки Міноборони України назвало дії Легіону і РДК у Бєлгородській області РФ «створенням смуги безпеки» для захисту українців. Представник ГУР Андрій Юсов підкреслив, що рейд у російському регіоні проводили винятково бійці Легіону і РДК — громадяни РФ.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...