Бояться великої війни? Журналіст із ЄС пояснив, чому Захід на боці Путіна

Країни Європейського союзу дозволили Росії добудувати газопровід "Північний потік-2", оскільки бояться початку повномасштабної війни. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив журналіст-розслідувач з Данії Єнс Гювсгаард, передають Патріоти України.

"Я думаю, це, на жаль, дуже реалістичний сценарій. Я бачу, що деякі країни Європи, даючи дозвіл "Газпрому", знають про ці можливості. Німеччина продовжує стверджувати, що вона не погодиться на відключення України від транзиту, але вона погодиться на це, навіть незважаючи на можливість повномасштабної війни", – зазначив він.

На думку Гювсгаарда, західний світ готовий закрити очі і не бачити військових дій, порушень міжнародного законодавства, тільки б продовжувати business as usual із Росією.

"Мені здається, ми повинні бути дуже налякані тим, що відбувається зараз. Ми повинні бути налякані силою, яка є у Путіна зараз. Він дуже активний на Середньому Сході в Сирії, в Лівії. Він зараз претендує на роль світового лідера. Він завжди мав амбіції відновлення Росії як супер-держави. Путін стає дуже важливим міжнародним фактором. Я думаю, міжнародна спільнота повинна піклуватися про те, що відбувається в Росії. Вона повинно підтримувати Україну. Я думаю, Україна повинна бути членом НАТО і ЄС. Це було б дуже важливо для країни, але, думаю, Путін цього не дозволить", – резюмував він.

Джерело: Апостроф

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: