Бояться війни РФ і НАТО: Генерал ЗСУ пояснив, чому Захід тягне час і дає Україні замало зброї


Західні країни досить повільно надають Україні зброю і постачають її у недостатніх кількостях, хоча могли б давати і більше. Причиною цього є страх, що війна між Росією та Україною може перерости у війну РФ і НАТО, або ж стати ядерною, передають Патріоти України.

Проте щоб цього не допустити, потрібно не гальмувати надання зброї, а рішуче перемогти країну-агресорку Росію на полі бою. Про це сказав генерал-лейтенант запасу, ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко під час чату на Главреді.

Романенко зазначив, що Захід намагається пояснити невеликі поставки озброєння Україні тим, що у них немає такої кількості зброї, і її ще потрібно виготовляти. Проте це не завжди так.

"Об'єктивне підґрунтя під цим є, але... У американців 440 HIMARS у збройних силах. Нам передали близько 20 одиниць. Тому кожен сам може відповісти на питання, чи є у США можливості надати Україні більше озброєнь", – каже генерал-лейтенант.

Також він нагадав, що ленд-ліз був підписаний ще 9 травня, але рішення про виділення Україні допомоги на 3 мільярди доларів з'явилося 24 серпня.

"Не зрозуміло, що заважає Штатам почати постачати зброю в потрібній кількості. Адже ленд-ліз – це інструмент, який якраз і дозволяє президенту США швидко вирішувати питання про надання допомоги Україні (військової та фінансової). Інструмент є, можливості є... Але така політика", – пояснює Романенко.

Він зазначив, що Путін вважає, ніби "воює з НАТО". Проте російський диктатор воює з Україною, якій допомагають союзники. А на Заході зволікають із наданням великої кількості зброї, тому що бояться довести все до війни РФ і НАТО, або допустити, щоб почалася ядерна війна.

"Щоб цього не сталося, Росію потрібно рішуче перемогти. І робити це потрібно якомога швидше. Адже, чим довше триває війна, тим більше гине українців, перш за все, українських військовослужбовців", – наголосив генерал-лейтенант.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...